Transitmania 11 @Santa Pod 17th to 19th May 2019


My Custom custom

Post all custom related threads here!

Moderator: Luke

Re: My Custom custom

Postby Marky M » Tue Dec 18, 2018 7:23 pm

Nopper wrote:how hard was it to connect the amp? I have a unused oldschool Phoenix gold amp, a line in convertor an a 3way helix compo I would love to use in the new custom sport.

I am a bit afraid of all the wiring I would have to do. was it easy to remove the head unit? Did you change your tweeters? can I just pull off the a pillar plastics?

Did you remove your door cards? Is there a secret screw somewher behind a panel? there often is one near the door grab handle.

loads of questions,...I know


It wasn't very difficult. But took some time to lay down the wires to the back. and it took some time to find the right remote + wire.

The wiring depends were you will install your amp. My is in the back and due my lift there is a good 12V+ and ground.

Removing the head unit was easy. At the back you can remove a small plastic cover. There are 3 srews to remove and then the display can be removed. The blach plastic cover is hold down with clips, so you can take it away very simpel. The radio is also mounted with some screws.

I onlu put some rear 7x10 speakers in the back with an sub. The front speakers are stock. I find it sounds good for now.
Folow my updates in my custom custom topic:
https://fordtransit.org/forum/viewtopic.php?f=13&t=189567
User avatar
Marky M
Transit Addict
Transit Addict
 
Posts: 96
Joined: Mon May 29, 2017 10:22 pm
Location: Renkum, The netherlands

Re: My Custom custom

Postby Nopper » Tue Dec 25, 2018 12:02 am

Thanks a lot, where did you find the remote for the amp? I was thinking of using the 12v socket, or did you find a better one behind the head unit?
Nopper
Newbie
 
Posts: 6
Joined: Sun Dec 09, 2018 7:00 pm

Re: My Custom custom

Postby glenandemm » Thu Dec 27, 2018 1:20 pm

hi mate how did you separate the front badge to paint pal :wink:
glenandemm
Transit Devotee
Transit Devotee
 
Posts: 1685
Joined: Tue Feb 28, 2006 7:10 pm
Location: stockport

Re: My Custom custom

Postby Marky M » Thu Dec 27, 2018 1:39 pm

Nopper wrote:Thanks a lot, where did you find the remote for the amp? I was thinking of using the 12v socket, or did you find a better one behind the head unit?


I got mij remote from the conenctor of the heating unit. It's a blue wire. See picture page 1.
Folow my updates in my custom custom topic:
https://fordtransit.org/forum/viewtopic.php?f=13&t=189567
User avatar
Marky M
Transit Addict
Transit Addict
 
Posts: 96
Joined: Mon May 29, 2017 10:22 pm
Location: Renkum, The netherlands

Re: My Custom custom

Postby Marky M » Thu Dec 27, 2018 1:42 pm

glenandemm wrote:hi mate how did you separate the front badge to paint pal :wink:


With the blade of an iron saw :D

I cut the 2 pins wich hold the badge. And I used 3M double-sided tape to put the badge back on the grill.

And the badge is easely to separate. I middle part u can pull right of, and the other pins I drilled them out. After painting I gludded it together again.
Folow my updates in my custom custom topic:
https://fordtransit.org/forum/viewtopic.php?f=13&t=189567
User avatar
Marky M
Transit Addict
Transit Addict
 
Posts: 96
Joined: Mon May 29, 2017 10:22 pm
Location: Renkum, The netherlands

Re: My Custom custom

Postby Marky M » Wed Jan 02, 2019 8:09 pm

Finally got some time to mount a rear spoiler. It's now also looking Sport-ish :D

Primed:
Spoiler primer.jpeg

Painted:
Spoiler gespoten.jpeg

Mounting:
IMG_20181231_105923.jpg

Result:
IMG_20181231_105536.jpg

IMG_20190101_143828.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Folow my updates in my custom custom topic:
https://fordtransit.org/forum/viewtopic.php?f=13&t=189567
User avatar
Marky M
Transit Addict
Transit Addict
 
Posts: 96
Joined: Mon May 29, 2017 10:22 pm
Location: Renkum, The netherlands

Re: My Custom custom

Postby Marky M » Wed Jan 02, 2019 8:11 pm

Another picture:
IMG_20190102_162551.jpg


Next step, update my sync 3 2.3 ==> 3.0
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Folow my updates in my custom custom topic:
https://fordtransit.org/forum/viewtopic.php?f=13&t=189567
User avatar
Marky M
Transit Addict
Transit Addict
 
Posts: 96
Joined: Mon May 29, 2017 10:22 pm
Location: Renkum, The netherlands

Re: My Custom custom

Postby Marky M » Wed Jan 16, 2019 2:29 pm

Update successfully installed. Pretty easy job, took some time although. About 30min.

I'm pleased with the result. Now my radio shows all pictures of my mp3 files.
IMG_20190115_082623.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Folow my updates in my custom custom topic:
https://fordtransit.org/forum/viewtopic.php?f=13&t=189567
User avatar
Marky M
Transit Addict
Transit Addict
 
Posts: 96
Joined: Mon May 29, 2017 10:22 pm
Location: Renkum, The netherlands

Re: My Custom custom

Postby Marky M » Wed Feb 06, 2019 1:12 pm

So, It;s a GO!! my 20 inch wheels are orded.

And the wheels I bought are:
Bola B20 20x8 ET40!. The will fit the custom Sport just perfect whit this offset.

Bola B20 1.jpg

Bola B20 (2).jpg


Tyres will be TOYO PROXES SPORT 245/45 R20 103 Y. The are a bit to big, but these have the right loadindex.

When all is mounted, pics will come!
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Folow my updates in my custom custom topic:
https://fordtransit.org/forum/viewtopic.php?f=13&t=189567
User avatar
Marky M
Transit Addict
Transit Addict
 
Posts: 96
Joined: Mon May 29, 2017 10:22 pm
Location: Renkum, The netherlands

Re: My Custom custom

Postby Marky M » Sat Mar 09, 2019 3:32 pm

My wheels arrived.
IMG-20190225-WA0006.jpg


I bought also a black set of tuner nuts.
IMG_20190309_152235.jpg


And I tyres are also in house. The a set of 245/45/20 nexen with 103 loadindex.
IMG-20190308-WA0000.jpg


It's now waiting for the TPMS sensors and the weather :D.

The black wheels are for a Ford transit connect, 19inch with 235/35
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Folow my updates in my custom custom topic:
https://fordtransit.org/forum/viewtopic.php?f=13&t=189567
User avatar
Marky M
Transit Addict
Transit Addict
 
Posts: 96
Joined: Mon May 29, 2017 10:22 pm
Location: Renkum, The netherlands

Re: My Custom custom

Postby Boyevo » Mon Mar 11, 2019 1:23 pm

I am. Looking to change my alloys, any advice on the tpms
Boyevo
Newbie
 
Posts: 2
Joined: Mon Mar 11, 2019 1:02 pm

Re: My Custom custom

Postby Marky M » Wed Mar 13, 2019 8:20 pm

Boyevo wrote:I am. Looking to change my alloys, any advice on the tpms

I bought a extra set for the Bola's. Don't what to exchange them everytime. Original Ford, so hopefully the are simple to connect.

I will let you know
Folow my updates in my custom custom topic:
https://fordtransit.org/forum/viewtopic.php?f=13&t=189567
User avatar
Marky M
Transit Addict
Transit Addict
 
Posts: 96
Joined: Mon May 29, 2017 10:22 pm
Location: Renkum, The netherlands

Re: My Custom custom

Postby Marky M » Sun Apr 07, 2019 7:15 pm

So, finally got the Bola's mounted. What looks that amazing.

If got 245 45 20 tyres for a few reasons :

# A bit cheaper
# Good loadrate (103)
# Still a little Tyre highed
# lowering not necessarily anymore!

The TPMS worked immediately after mounting. So that was nice.

Pics:
IMG-20190405-WA0000.jpg

IMG-20190405-WA0001.jpg

IMG_20190406_155157.jpg


The connect is of a friend of mine.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Folow my updates in my custom custom topic:
https://fordtransit.org/forum/viewtopic.php?f=13&t=189567
User avatar
Marky M
Transit Addict
Transit Addict
 
Posts: 96
Joined: Mon May 29, 2017 10:22 pm
Location: Renkum, The netherlands

Previous

Return to Customising and one offs



Who is online

Users browsing this forum: No registered users