Transitmania 11 @Santa Pod 17th to 19th May 2019


starter motor

Use this forum to post technical questions & problems about any Transit

Moderator: Luke

starter motor

Postby schott999 » Fri Jan 11, 2019 8:40 pm

hi lads, got my mk6 hightop halfway into my drive, jumped out to take out my tools and when i got back in it would not start, no clicks nothing, it has always started in the past and this was the first time it did this. called the aa who came out climbed underneath and with the gentlest of taps got it to start. what would your advice be now, is it a case of new starter or could this be a one off or is this a repair job, cheers
schott999
Transit Addict
Transit Addict
 
Posts: 86
Joined: Sat Sep 11, 2010 4:32 pm

Re: starter motor

Postby andz327 » Fri Jan 11, 2019 10:50 pm

schott999 wrote:hi lads, got my mk6 hightop halfway into my drive, jumped out to take out my tools and when i got back in it would not start, no clicks nothing, it has always started in the past and this was the first time it did this. called the aa who came out climbed underneath and with the gentlest of taps got it to start. what would your advice be now, is it a case of new starter or could this be a one off or is this a repair job, cheers
Take starter out and strip it down and clean all the internal parts ,bit of light grease and some oil on the moving parts makes a big difference to them

ANDZ
User avatar
andz327
Transit Fanatic
Transit Fanatic
 
Posts: 3090
Joined: Thu Jan 14, 2016 3:44 am


Return to Technical Problems & Questions



Who is online

Users browsing this forum: davyjcb